Skip to main content

Natuurlijk gedacht deel 1, De Brabantse Kempen

Auteur:   Monique Timmermans
Vormgeving:  Joris de Mol, Reclamestudio Digi-Z
Uitgever:  Monique Timmermans
ISBN:  978-90-831191-0-6
NUR:  275
Bladzijden:  88
Omslag:  Softcover
Illustraties:  Fullcolor
Afmeting:  A5-formaat

 

Op avontuur in de Kempen

In dit boekje vindt u toegankelijke versjes en gedichtjes dicht bij mens en natuur. U kunt een mix van prikkelende, inspirerende en humoristische teksten verwachten.

In tijden waarin de vrijheden door Covid-19 flink ingeperkt werden, probeerde ik het geluk dichtbij te vinden samen met man, kinderen en voor zover mogelijk met vrienden. Ik heb het voorrecht om in een prachtige omgeving met veel natuur te wonen waar fijn gewandeld kan worden. Normaal gesproken ben ik iemand die graag snel en veel meters maakt. Nu koos ik voor een andere aanpak; wandelen op rustiger tempo met al mijn zintuigen wagenwijd open. Nieuwsgierig om me heen kijkend genoot ik van dieren, hei, vennen, bloemen, bomen en stromen. Het waren mijn dichtbije uitvluchten in moeilijke tijden. Focussen op de natuur gaf letterlijk lucht. Vanuit de rust die ik inademde kwamen gedachten die ik thuis op papier zette. In dit boekje vindt u daarvan een selectie.

Opbouw van het boek

Het eerste deel neemt u mee op reis door de natuur in de Brabantse Kempen (Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-de Mierden). Bij iedere foto staat een mogelijk startknooppunt van “Wandelroutenetwerk Brabant” en soms verwijzingen naar andere bewegwijzerde routes. Met behulp van de GPS-coördinaten vindt u een parkeergelegenheid in de buurt. Door het scannen van de QR-code bij de overzichtskaart komt u op mijn website waar deze parkeerplaatsen en de natuurgebieden aangegeven staan op een meer gedetailleerde kaart. Alle foto’s zijn gemaakt met de camera van mijn mobiele telefoon. Het doel was namelijk niet om professionele foto’s te maken van de natuur gezien door een telelens maar juist van de natuur zoals eenieder die zou kunnen zien met het blote oog.

Foto’s en gedichten op poster of …

Omdat de foto’s en gedichten allemaal in eigen beheer zijn, is er veel mogelijk op het gebied van posters, kaarten, kalenders of wat dan ook. Heeft u zelf creatieve ideeën hierover dan kunt u contact opnemen met Reclamestudio Digi-Z om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Er kan misschien wel meer dan u denkt.

“Je mag dromen van idealen
Maar als je verwacht ze te behalen
Wordt jouw droom een prestatie
En jouw verwachting een frustratie”

Fragment uit het gedicht “ID” uit deel 1 “Natuurlijk gedacht”.

Pagina 26-27 uit het boek Natuurlijk gedacht, deel 1

Aanbevelingen

Afgelopen zondag lag er naast mijn ontbijtbord een pareltje van een boek! Wat heb ik al genoten van de prachtige foto’s en teksten gebundeld in dat mooie boekje. We hebben een aantal jaren midden in het gebied gewoond, maar los daarvan is het voor iedereen mooi om te zien en te lezen! Ook Heeze ligt in een prachtige omgeving met veel wandel en fietsmogelijkheden. Heeft u ooit gehoord van: Het Laarzenpad en het Freulelaantje? Wanneer u nog wat meer informatie wilt, wil ik daar graag mee helpen..

Hartelijke groet, Inez Martens

Ik wil je een ontzettend groot compliment geven. Heb gisteravond het boek “Natuurlijk gedacht” bekeken en gelezen. Wat een mooi boek en wat een mooie gedichten! Zo origineel, zowel het concept van de wandelingen alsook de gedichten! Ik hoop dat je een ingang vindt om dit breder te verkopen; dit boek verdient het! Een aanwinst voor mijn bescheiden boekenkast! De komende dagen is jouw andere boek aan de beurt om te lezen.

 Hartelijke groet, Trudy van Hoef

Bezochte natuurgebieden in deel 1