Skip to main contentNieuws
& Media

Natuurlijk gedacht – nieuws en media

Nieuw! Natuurlijk gedacht deel 2; De Groote Heide 2021

Op 1 oktober 2021 verscheen het tweede deel uit de reeks ‘Natuurlijk gedacht’. Dit keer bezocht de dichteres Monique Timmermans de natuur in ‘Natuurgrenspark de Groote Heide’. Het is Monique gelukt om opnieuw een boek met prachtige foto’s en toegankelijke en gevarieerde gedichten te maken. De verwijzing naar knooppunten en parkeergelegenheden maken het ontdekken van dit prachtige gebied ook voor u aantrekkelijk.

Green Mental Health – Webinar Natuur en Mentale gezondheid. 2021

Ter afsluiting van het online-congres waarin kennis en ervaring gedeeld werd over hoe “groene” initiatieven positief bijdragen aan een betere mentale gezondheid, schoof Monique Timmermans aan. Ze droeg  haar gedicht ‘Badeend’ op uit het tweede deel van de reeks ‘Natuurlijk gedacht’ (vanaf minuut 30).

Wandelen met Natuur-F(r)ans 2021

Artikel over wandeling van Monique Timmermans met Frans Kapteijns in zijn thuisgebied “Kampina”. Een gezellige ontmoeting die inspireerde tot een gedicht.

Cadeautip 2021

Het eerste deel van ‘Natuurlijk gedacht’ is nu ook verkrijgbaar bij de Toeristische informatiepunten in Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel of bij Bruna Eersel 2021

Weekblad De Parel van Brabant – door Jan van den Dungen “Grenzeloos gewandel in gedichten en gedachten” 2021

Monique (45) vertelt over haar project “Natuurlijk gedacht”. Hoe kwam ze ertoe dit project te beginnen, waarom geniet ze er zo van en hoe krijgt het een vervolg? Een gezellig artikel waaruit het enthousiasme van Monique voor de natuur in onze Kempische grensstreek duidelijk blijkt.

PC55, Pagina 21 “Gedichtjes en versjes geïnspireerd op de Kempische grensstreek” 2020

Aankondiging van het eerste deel van “Natuurlijk gedacht”. De lokale schrijfster Monique Timmermans bezocht hiervoor natuurgebieden in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-de Mierden. In het boek staan naast haar gedichtjes en versjes en foto’s ook handige verwijzingen naar parkeerplaatsen, startknooppunten en overige bewegwijzerde routes.

Verleden lang geleden – nieuws en media

Monique loopt in het bos. Foto uit video World Tapering Day.
World Tapering Day 2022 – Omgaan met acathisie

Een video met praktische inzichten over mijn leven en omgaan met acathisie. Deze video maakt deel uit van een serie: deel 1: Wat is akathisia, wat zijn de symptomen van akathisia, hoe voelt het en wat was de impact op mijn leven? Deel 2 gaat over hoe ik omga met akathisia (deze video). De video is door mij gemaakt voor World Tapering Day. WTD vraagt aandacht voor veilig kunnen afbouwen van psychofarmaca en opiaten.

Profile of Mad in the Netherlands – interview met Mad in America 2022

Interview met Mad in America over de oprichting en beweegredenen van Mad in the Netherlands waarvan ik redacteur ben.

“We hadden een heel duidelijk doel om een ​​soort toegangspoort te zijn die toegang biedt tot internationale kennis en informatie over de psychiatrie”

Green Mental Health – Webinar Natuur en Mentale gezondheid. Met Rob Wolters, NFH en Renske Visscher, IVN 2021

Zorg-, agrarische en natuurorganisaties deelden hun kennis en ervaringen hoe ‘groene’ initiatieven bijdragen aan een betere mentale gezondheid. Ik beschreef hoe natuur positief bijdraagt aan mijn persoonlijk herstel en droeg het gedicht ‘Merci Beaucoup!’ voor (vanaf minuut 9). 

Akwa GGZ – Webinar zorgstandaard psychotrauma. Met klinisch psycholoog Sjef Berendsen en gespreksleider Patrick Nederkoorn 2021

Ter kennismaking met de zorgstandaard Psychotrauma organiseerde Akwa GGZ een gratis interactief webinar. Onderwerpen als diagnostiek, samen beslissen, medicatie, herstel en nazorg werden besproken. Zowel valkuilen Als mogelijkheden werden benoemd.

Volkskrant – door Margreet Vermeulen “Als het middel soms erger is dan de kwaal” 2020

Achtergrondartikel over het algemeen voorschrijven van antipsychotica als behandeling bij psychosen terwijl over de effectiviteit van die antipsychotica twijfels zijn terwijl de bijwerkingen groot zijn en het afbouwen ontzettend zwaar is.

Boekpresentatie Verleden lang geleden in besloten kring 2020

29 November reikte Monique Timmermans het eerste exemplaar van haar boek “Verleden lang geleden” uit aan haar ouders. Het was een bescheiden maar desalniettemin ook zeer feestelijk moment. Het boek vertelt haar persoonlijk verhaal over ontregeling, psychisch lijden en herstel. 

Psychosenet België Hulpverlener in de bloemetjes 2019

Deze serie gaat over hulpverleners die het verschil maakten. Monique Timmermans (44) bedankt haar huisarts voor de steun die ze gaf gedurende haar de afbouw van antipsychotica.

Psytrec Psychotrauma Expertise Centrum Ervaringen en waarderingen 2017

In dit filmpje blikt Monique Timmermans (42) terug op de voor haar succesvolle traumabehandeling bij Psytrec. Ze legt uit hoe de behandeling ging en hoe zij dit ervaarde.